U bent hier: > Veelgestelde vragen > Wonen > Wanneer moet ik mij inschrijven voor een verzorgingshuis?
Lees voor! stuur door

Veelgestelde vragen

Meer vragen in de categorie 'Wonen'

Wanneer moet ik mij inschrijven voor een verzorgingshuis?

Soms is het erg lastig om het juiste moment te bepalen voor een nieuwe stap. Zeker als u al langere tijd in hetzelfde huis woont. Als u nog niet zeker weet of u wilt verhuizen, dan kunt u bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw huidige woonlocatie. Daarnaast wordt er meer informatie gegeven over het inschrijven voor een verzorgingshuis.

Mocht u zich liever persoonlijk laten adviseren, dan kunt u altijd terecht bij een medewerkers van ons loket. Voorwaarde van inschrijving
Er wordt niet gewerkt volgens het principe "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". Een ieder, die in aanmerking komt zal geprobeerd worden z.s.m. te helpen aan een plek binnen het verzorgingshuis afhankelijk van de aard van de problematiek.

Wilt u in aanmerking komen voor een plaats in een verzorgingshuis dan dient u te beschikken over een positieve indicatie van het CIZ. Voor indicatie kunt u zich hier aanmelden. Beschikt u eenmaal over deze indicatie, dan is deze in het hele land geldig.

Ik weet nog niet zeker of ik mij wil laten inschrijven
Als u nog twijfelt of u zich moet laten inschrijven voor het verzorgingshuis dan kunt u voor het maken van deze afweging kijken bij:
->Hoe lang kan ik in mijn eigen huis blijven wonen?
->Mijn woning voldoet niet meer

Inschrijving voor een verzorgingshuis
In dit systeem kunt u zich prima oriënteren op de verschillende verzorgingshuizen. De verzorgingshuizen geven aan wat hun werkwijze en filosofie is en ook wordt gevraagd naar de geloofsovertuiging. Daarnaast wordt natuurlijk aandacht besteed aan de mogelijkheden op het gebied van zorg en ondersteuning, maar er wordt ook inzicht gegeven in bijvoorbeeld de recreatieve activiteiten. U kunt het aanbod van de verzorgingshuizen ook met elkaar vergelijken. Het is immers belangrijk dat u zich prettig voelt in een nieuwe omgeving.

Wachtlijsten
Als u het verzorgingshuis van uw keuze heeft gevonden, dan doet u er goed aan een persoonlijk gesprek aan te gaan. U kunt dan informeren naar de werkwijze bij de inschrijving. Vaak zijn er wachtlijsten voor de verzorgingshuizen. Tussen de regio’s zijn vaak grote verschillen. Informeer bij het verzorgingshuis van uw keuze wanneer u uw intrek kunt nemen.